Blog çeşitli mecralarda Linux paylaşımı yapan 2 güzide insanın ortak blog açıp yazılarını düzgün şekilde yayınlama amacından ötürü doğmuştur. Bir nevi ihtiyaçtan doğduğu da söylenebilir zira ukalalık yapacak durumumuz yok. Biz de yeri geliyor forumlarda bir problemin çözümü için helak oluyoruz. Zor bela çözümünü bulduktan sonra, bu önemli bilgiyi mezara götürmeyelim istedik. Neticede bilgi paylaşıldıkça çoğalan bir şey.
Sanılanın aksine dünyada Linux üzerine yayın yapan çok fazla mecra var. Hatta belki Linux kullanıcı sayısından fazla bile olabilirler. Peki bu rekabet ortamında biz niye elimizi taşın altına koyduk? Çünkü dağıtım forumları ve birkaç hevesli blogger dışında kaynakların neredeyse hiçbiri Türkçe değil. Dolayısıyla temelde, Google'da basit bir arama sonucunda bulamayacağınız konulara eğilmeyi planlıyoruz. Konusunda özgün bir Türkçe platform yaratmayı başarabilirsek ne mutlu bize.
Blogun merkezinde açık kaynak ve ona dair her şey olacak. Ucundan kıyısından açık kaynağa bulaşmış her şey bizim ilgi alanımıza giriyor çünkü. Materyallerimiz çoğunlukla video olacak. Screencast formatında bir şeyler hazırlamayı planlıyoruz. Çok temel bilgilerden, ileri düzey programcılığa kadar geniş yelpazede takılacağız.
Biz iki kişiyiz. Buna karşın, bize herhangi bir konuda yardımcı olabileceğiniz bir konu, öneri vs. varsa lütfen çekinmeyin. Bizlerle İletişim sayfasından iletişime geçebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın.
YAZARLAR
Deniz ATMACA
İlk blogumu 2006 yılında açtım. Daha sonra kapattım. Sonra yine açtım. Yine kapattım. Kaç kere blog açıp kapattım, şu anda pasif durumda kaç blogum var geçekten bilmiyorum. Bu benim en istikrarsız olduğum konudur herhalde. Blog açmak konusunda başarılı, sürdürmek konusunda başarısızım.
İlk kez Linux'u 2005 dolaylarında kullandım. Kendisi Ubuntu 5.10 sürümüydü. Bilgisayarım artık XP'yi kaldıramayacak hale gelince arkadaşım tarafından önerilmişti. Bir kopya/korsan CD idi. Ben bir süre onu kullandım. O dönem Ubuntu ve Linux hakkında çok az şey biliyordum ama gebermek üzere olan bilgisayarımı şahlandırdığı ve son model bir bilgisayar haline getirdiği için sempatimi kazanmıştı.
Diyeceğim o ki, 89 model Makine Mühendisiyim. Mevzuyla alakasız şeyler yapıyor, kendimi alakasız alanlarda geliştirmeye çalışıyorum. Bu benim hobim. Yazı yazmayı, blog açmayı ve Linux'u çok seviyorum. Bu yüzden buradayım.
Caner Yaşar TATAR
İnternet mi? Hele hele blog açıp yazmak mı? Daha neler... Ne ara uğraşacam bunlarla... Dememek lazımmış. Okuyup araştırıp uygulayıp unutunca, düzenli blog yazmanın ne kadar önemli olduğu, bilgiyi paylaşmanın herkesin yararına olduğunu anlıyor insan.
Peki nereden çıktı Linux üzerine yazmak. İhtiyaç mihtiyaç diyoruz fakat işin özünde paylaşma ihtiyacı var. Paylaşamayınca insanın içi cidden rahat etmiyor. O bilgiyi paylaşmadıktan sonra pek bir kıymeti kalmıyor. Peki nerede başladı bütün bunlar?
Hepsinin başlangıcı bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi arkadaşın ''abi linux kur kubuntu kur bak çok güzel'' demesiydi. Yıllardan 2007. Baya da olmuş hani. Beğendik kurduk fakat ses kartı yüzünden çekmediğim çile kalmadı. Sonrası biraz boş. 2010'da elime ARM9 geliştirme kiti geldikten sonra olaylar farklı gelişti. Hem gömülü ortamda hem de masaüstü ortamında hayatım oldu.
Bu kadar gevezelikten sonra neyim kimim dersek eğer yeni mezun olmuş bir Kontrol Mühendisi ve çaylaklığın sonlarındaki bir iOS uygulama geliştiricisiyim. Mevzuyla alakalı ve alakasız bir sürü uğraşım vardır. Canım sıkıldıkça fotoğraf da çekerim. Üşenmezsem buraya koyacam birkaç tanesini. Linux candır, fakat yazılarım içerisinde Mac OS X de önemli bir yer tutacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder